donderdag 29 december 2011

Appelrozemarijntulband

Appelrozemarijntulband

(vorm van 1,75 liter)
  • 2 eieren
  • 200 gram suiker
  • 100 gram zachte boter
  • 2 deciliter karnemelk
  • 1 theelepel rozemarijn, heel fijn gehakt
  • 1 appel, in kleine blokjes
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 100 gram poedersuiker
  • 2-4 theelepels citroensap of water
  • eventueel groene levensmiddelenkleurstof
  • eventueel goudparels om te versieren
Vet de vorm in met wat gesmolten boter en bestuif met bloem. 
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd even apart.
Klop de dooiers met de suiker tot het goed gemengd is. Klop dan de zachte boter erdoor en mix 5 minuten tot het luchtiger wordt. Meng dan de karnemelk erdoor. Klop dan bloem en baking soda erdoor. Meng de rozemarijn en appelstukjes erdoor. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het deeg. Vul de vorm met het deeg. Bak de tulband in 45-50 minuten in een oven van 180C gaar. Laat een kwartiertje afkoelen en keer de vorm dan op een taartrooster. Verwijder de vorm en laat de tulband verder afkoelen.
Maak een glazuur van de poedersuiker en wat citroensap. Gebruik eventueel rozemarijnsiroop. Roer de kleurstof erdoor, als je deze gebruikt. Druppel het glazuur over de tulband en versier eventueel nog verder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten