Knolselderijandijvieschotel met brie en hazelnoot
- 400 gram andijvie
- 300 gram aardappel
- 300 gram knolselderij
- teentje knoflook
- scheut melk
- nootmuskaat
- snuf cayennepeper
- 1 oude boterham
- 200 gram brie
- 75 gram hazelnoten
Snijd de andijvie in reepjes, was en kook met aanhangend water ongeveer 5 minuten. Verdeel over de bodem van een ovenschaal.
Schil de aardappel en knolselderij. Snijd in gelijke stukjes en kook, samen met het teentje knoflook, in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en stamp met een scheut warme melk, nootmuskaat en cayennepeper tot een grove puree. Verdeel de puree over de andijvie.
Rooster de boterham en verkruimel hem daarna. Hak de hazelnoten fijn. Meng het broodkruim en de hazelnoten en maal er wat peper boven. Snijd de brie in plakken verdeel over de aardappelpuree. Bestrooi met het hazelnootbroodkruim. Laat de ovenschotel in een oven van 175 in ongeveer een kwartier een mooi korstje krijgen. Als de andijvie en puree nog goed heet waren, kun je ook de gril (erbij) gebruiken. De oven is dan niet echt nodig om het eten goed heet te krijgen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten