vrijdag 23 december 2011

Eton mess met granaatappel

Het idee komt uit een boek van Nigella Lawson. Ik liet de kinderen dit maken tijdens een kookcrea ongeveer 2 weken geleden. Als "hoofdgerecht" maakten ze couscous met gehaktballetjes, ongeveer op deze manier. En ook deze keer was het zakje met couscous onweerstaanbaar voor sommige kinderen. Echt enthousiast over de couscous waren ook deze kinderen niet, maar dit toetje maakte wel veel goed.

Iets om te onthouden om de overgebleven schuimkerstkransjes (wel de soort die verkruimelt zodra je het aanraakt, niet de soort die lijkt op harde sinterklaasschuimpjes) mee op te maken.


Eton mess met granaatappel

 • 1 granaatappel
 • 2 deciliter slagroom
 • 50-75 gram meringue 
Snijd de granaatappel doormidden en peuter de zaadjes tussen de witte vliezen uit. Sla de slagroom stijf. Meng de granaatappel door de slagroom. Verkruimel de merengue er boven en roer voorzichtig door elkaar. 

3 opmerkingen:

 1. Holala, ik lees je blog regelmatig, vanuit Spanje. De zaadjes van een granaatappel hoef je niet te peuteren hoor... als je de appel hebt doorgesneden, hou hem dan met de bolle kant naar boven in je ene hand, en sla er flink op met de bolle kant van een lepel. Granaatappelstukjes vallen er dan zo uit, zonder gepiel.
  Saludos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Richelle,

  leuk om je reactie te lezen. Dus jij bent mijn Spaanse bezoeker ;.)
  De manier die jij beschrift om een granaatappel leeg te halen ken ik ook. Volgens mij noemt Nigella Lawson ´m ook. Ik heb dat ook wel eens geprobeerd, maar bij mij werkte het niet veel sneller dan peuteren/losbreken.
  Voor de crea lijkt ie mij ook niet zo geschikt. Ik zie de pitten al in het rond vliegen...

  Johanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, foodfight!! De eerste keer lukte het mij ook niet goed, maar je moet echt behoorlijk hard meppen!
  Groeten uit Andalucia!

  BeantwoordenVerwijderen