Niet alleen lekker bij een curry met bloemkool maar ook bij eentje met rode biet en aubergine.
Plat brood met yoghurt
- 250 gram yoghurt
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
Omdat ik magere yoghurt gebruikte, heb ik deze eerst even uit laten lekken door een schone theedoek in een zeef te hangen en hierin de yoghurt te doen. Het in het recept genoemde gewicht gaat uit van de hoeveelheid na het uitlekken. Als je volle of griekse yoghurt gebruikt is uitlekken niet nodig.
Meng yoghurt, meel, zout en bakpoeder met de mixer met kneedhaken (of iets vergelijkbaars) tot een deeg. Laat een half uur rusten in de koelkast. Verdeel dan in stukken en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels (of ovalen zoals bij mij gebeurde) van bijna een centimeter dik.
Verhit een grilpan tot deze goed heet is. Bestrijk de deegflap met olie en bak hem ongeveer een minuut. Als er bruine ribbels komen is die kant goed. Draai dan om en bak de andere kant. Bewaar, terwijl je de rest bakt zolang onder een vochtige theedoek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten