dinsdag 13 december 2011

Salade met venkel, blauwe kaas en appel

Voor de foto had ik de salade in een glas opgemaakt. Het idee was om een blauwe kaasdressing te maken, maar het resultaat was meer een crème. Om dat te serveren in een glas is misschien niet heel handig. Het is dan lastig om bij elk hapje wat blauwe kaascrème te krijgen.

Ik ben niet zo van de blauwe kaas. Gelukkig heb je blauwe kaas en blauwe kaas. Af en toe probeer ik voorzichtig wat. Zo ontdekte ik dat ik Roche baron wel lekker vond. In deze salade gebruikte ik Fourme d´Ambert, die ook mijn smaaktest is doorgekomen.

Salade met venkel, blauwe kaas en appel

  • 100 gram Fourme d´Ambert
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 1 venkelknol (± 300 gram)
  • 1 kleine appel, met schil
  • 75 gram winterpostelein
  • handje gemengde noten
Pureer de kaas met de crème fraîche, hazelnootolie een een lepel water tot een crème.
Snijd de venkel doormidden en dan in dunne plakken. Je kan hiervoor ook een schaaf of mandoline gebruiken.
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd elke kwart in dunne schijfjes.
Was de winterpostelein en maak goed droog.
Schep de venkel, appel en winterpostelein in een grote schaal luchtig om. Verdeel de blauwe kaascrème erover en bestrooi met de noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten