Speculaaskruiden
(ongeveer 6 theelepels)- 1 theelepel witte peperkorrels
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel anijszaad
- 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
- 1 theelepel gemberpoeder
- 3 kruidnagels
- zaadjes uit 10 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
Maal alle specerijen met elkaar fijn in een specerijenmolen of minikeukenmachine. Zeef eventueel daarna.
Speculaasshortbread
(20-24 koekjes)- 50 gram witte basterdsuiker
- 100 gram boter, in kleine blokjes
- 150 gram bloem
- 2 theelepels (eigen gemengde) speculaaskruiden (zie boven)
Doe de suiker en de bloem in een kom en meng even. Wrijf de boterblokjes erdoor tot je een kruimelig mengsel hebt en kneed het dan lichtjes en snel tot een bal. Rol of druk uit tot een paar mm dik. Steek er vormpjes uit en leg deze met een paletmes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in een oven van 180C in 8-15 minuten (afhankelijk van dikte en grootte) gaar en heel lichtbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten