vrijdag 9 december 2011

Speculaascakejes

Met de andere helft van mijn eigengemengde speculaaskruiden maakte ik deze cakes. Lekker bij een kop warme thee die ik wel verdiend heb met al het fietsen door de wind en regen.

Speculaascakejes

(12 stuks)
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3 theelepels speculaaskruiden


Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Meng zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en speculaaskruiden door het beslag. Mix als laatste de melk erdoor. 
Verwarm de oven voor op 200C. 
Vul de cakevormpjes met het beslag. Bak de cakejes in 15-20 minuten gaar. 

3 opmerkingen:

  1. Hoeveel melk heb je nodig? Dat staat niet bij de ingredienten nl..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi Maria,

    2 eetlepels.

    ik ga het straks aanpassen, maar dan moet ik achter een echte computer zitten.

    bedankt voor je opmerking.

    johanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Johanneke, ik heb zelf een beetje gegokt, ik denk ongeveer 2 el., zoals in andere cakes, en ze zijn heeeeerlijk geworden! Bedankt voor je antwoord en je recepten!

    BeantwoordenVerwijderen