zaterdag 6 oktober 2012

Tarte tatin met ananas

Een snel en lekker toetje. Voor ons met ananas, voor mannetje Q maakte ik een eenpersoonsportie met appel.

Ananas tarte tatin

(2 personen)
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels kokos
  • 30 gram suiker
  • 15 gram boter 
  • 1 steranijs
  • 4 plakken verse ananas
Bekleed een vorm met een doorsnee van ± 16 cm met een velletje bakpapier. 
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Bestrooi 1 plakje met de kokos en leg het andere plakje er bovenop. Rol iets uit. 
Warm de oven voor op 210C. 
Verhit de suiker en de boter samen met de steranijs in een klein pannetje. Laat de suiker en de boter smelten en schud af en toe met het pannetje. Laat het een mooie goudkleurige karamel worden. Giet de karamel op het bakpapier. Verdeel de ananas erover. Dek af met het bladerdeeg en stop de zijkanten een beetje in. Bak de tarte tatin in 20-25 minuten goudbruin. 
Keer om op een bord. Pas op voor de hete karamel. Schraap de restje karamel uit de vorm en doe bij de taart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen