Amandelcakejes met sinaasappelsiroop
(12 cakejes)- 100 gram gepelde amandelen
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram griesmeel
- 150 gram suiker
- 1 sinaasappel
- citroensap
- 75 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1/2 steranijs
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er af.
Klop de eieren met de suiker ± 5 minuten tot een luchtig geheel. Klop de zonnebloemolie en rasp erdoor. Meng dan het bakpoeder, griesmeel en de gemalen amandelen erdoor.
Verdeel over 12 kleine cakevormpjes (ik gebruikte deze keer de vierkante) en bak op 175C in ± 25 minuten gaar.
Maak ondertussen de siroop. Pers de sinaasappel uit. Doe het sap met de suiker en de specerijen in een klein pannetje. Verwarm al roerend zodat de suiker oplost. Breng dan aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Zet het vuur uit.
Laat de cakejes ± 5 minuten afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes. Zet op een rooster en prik aan de bovenkant wat gaatjes. Lepel er een beetje warme siroop over en wacht tot deze is opgenomen. Lepel er dan nog wat siroop over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten