donderdag 14 februari 2013

Pitige worteltaartjes

Uit een van de kerstmenu's 2012 op Vegatopia. Ik maakte 'm in een minimuffinvorm (van 24 holletjes) en serveerde 'm warm. Erg geslaagd. Ga 'm ook nog wel eens in het groot maken als avondeten.


Pittige worteltaartjes

(24 stuks)
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 gram wortel, geraspt
  • 1 ei
  • 100 gram kwark
  • 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, fijngeraspt
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 kruidnagel
  • zaadjes uit 3 kardemompeulen
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel zout
  • boter en paneermeel om in te vetten
Vet elk holletje in met wat boter en bestrooi met paneermeel. Klop het teveel eruit. 
Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Bekleed elk holletje met een stukje bladerdeeg.
Maal in een vijzel de kruidnagel en kardemomzaadjes tot een poeder. 
Klop in een kom het ei los met de kwark. meng chilipeper, gember, kurkuma, kaneel, kruidnagel, kardemom, venkelzaad en zout erdoor. Meng dan de wortel erdoor.
Verhit de oven op 200C. 
Verdeel het mengsel over de bladerdeegholletjes. Bak de taartjes in ongeveer 25 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen