Lapsangtruffels
(35-40 stuks)- 150 ml slagroom
- 1 eetlepel losse lapsangthee
- 50 gram boter, in stukjes
- 200 gram pure chocolade, gehakt
- cacao om in te rollen
Verwarm de slagroom tot net onder het kookpunt. Roer de thee erdoor en laat een kwartiertje trekken. Zeef daarna door een fijne zeef de thee eruit.
Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en hang boven een laagje bijna kokend water. Laat smelten.
Roer de gesmolten chocolade door de gearomatiseerde room tot alles goed gemengd is. Giet in een plat bakje en laat in de koelkast opstijven tot je er balletjes van kan rollen. Rol deze balletjes door de cacao, die je in een diep bord hebt gestrooid. Of je maakt het mengsel langer van tevoren, en laat het weer een tijdje buiten de koelkast staan tot het weer zacht genoeg is om te bewerken.
ps eigenlijk rolde Yvette de truffels door pure hagelslag
Ook op Gerts'verjaardag?
BeantwoordenVerwijderen