- Brood met walnoten en cranberries
- Rode rijst met abrikozen, sinaasappel, pistachenoten en korianderyoghurt
- Gegrilde aubergine in pittige marinade met munt
- Geroosterde broccoli met knoflookpeperdressing
- Venkelsalade met granaatappel en feta
- Salade met bietjes, radicchio, sinaasappel, olijven en dille
- Geroosterde pompoen en courgette met verschillende zaadjes
- Worteltaart
Allemaal erg lekker.
Hieronder het recept van de venkelsalade. De rest volgt vast nog wel een keer.
Venkelsalade met granaatappel en feta
- 2 venkelknollen (ongeveer 600 gram)
- 1 granaatappel
- 150 gram feta
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- peper, zout
- 1 theelepel sumak
- 2 eetlepels peterselie
Schaaf de venkel (met een mandoline) in dunne reepjes.
Haal de pitten uit de granaatappel. Verwijder de witte vliesjes.
Klop de olie, citroensap, sumak, peterselie en peper en zout naar smaak tot een dressing.
Meng de dressing door de venkel. Schik de venkel op een wijde schaal. Bestrooi met de granaatappelpitten en verkruimel de feta erboven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten