vrijdag 8 februari 2013

Salade van witlof, granaatappel, rijst en korianderdressing

afbeelding-granaatappel
Deze salade was een bijgerecht bij een maaltijd waar verder niet echt veel aardappels/pasta/rijst/brood bij zat. Daarom mengde ik wat rijst erdoor. Ik gebruikte rode thaise rijst omdat ik dat toevallig nog had, maar een andere rijst kan net zo goed.
De salade heeft alle elementen: zoet (granaatappel), zuur (yoghurt), pittig (knoflook), zout, bitter (witlof), kruidig (koriander) en knapperig (granaatappel en witlof). Voor herhaling vatbaar.

Naast dat een granaatappel er fantastisch uitziet, zijn de pitjes erg lekker in salades zoals deze met witlof. Maar ook de combinatie met waterkers en mozzarella is heerlijk. 


Salade van witlof, granaatappel, rijst en korianderdressing

  • 500 gram witlof
  • 1 granaatappel
  • 100 gram gekookte (zilvervlies)rijst
  • 1 deciliter yoghurt
  • 1 klein teentje knoflook
  • zout
  • half bosje koriander
Snijd de witlof door de lengte doormidden en dan overdwars in dunne boogjes.
Peuter de pitten uit de granaatappel.
Doe 2 eetlepels granaatappelpitten, het knoflookteentje, een snuf zout, de koriander en de yoghurt in een blender of mix met een staafmixer tot een groene dressing. 
Meng de witlof, rijst, bijna alle granaatappelpitten en dressing door elkaar in een mooie schaal. Bestrooi met de laatste granaatappelpitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen