donderdag 16 mei 2013

Citroenkokosamandelreepjes

Het oorspronkelijke recept voor deze friszoete reepjes komt van dit blog vandaan. Ik kijk er geregeld op  en heb een heel "te-maken-gerechten-lijstje" van deze site. Veel van de gerechten zijn veganistisch. Omdat ik veel door hen gebruikte ingrediënten zoals agavesiroop en kokosolie niet in huis heb, pas ik nog wel eens de vervangingstheorie toe. Ahornsiroop door honing en kokosolie door boter. Ik weet niet of dat heel goed uitgewerkt heeft. Ik vond mijn bodem nogal plakkerig, en zeker niet knapperig. Misschien was dat ook niet het idee. Omdat de reepjes wel lekker waren toch het recept zoals ik het gemaakt heb.

Citroenkokosamandelreepjes

(vorm van ong 20 bij 20 cm)
  • 40 gram boter
  • 1,5 eetlepel honing
  • 100 gram geraspte kokos
  • 50 gram fijngemalen amandelen
  • snuf zout
  • 1 eiwit (bewaar het eigeel voor de vulling)
  • 2 eieren + 1 eigeel
  • 40 ml citroensap (ong 1 - 1,5 ciroen)
  • rasp van 1 citroen
  • 20 gram fijngemalen amandelen
Leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Smelt de boter met de honing op laag vuur. Laat niet bruisen of bruin worden. Roer de kokos, amandelen en zout erdoor. Klop het eiwit iets los met een vork en roer dan door het mengsel in de pan.  Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm en druk aan. Bak de bodem 10-15 minuten. 
Klop voor de vulling de eieren en het eigeel in een grote kom een paar minuten tot een schuimig en luchtig mengsel. Klop de andere ingrediënten erdoor en mix nog 2 minuten. Verdeel de vulling over de bodem en bak de koek in 15-20 minuten verder gaar tot de vulling net gestold is. Laat afkoelen. 
Bestuif eventueel met poedersuiker voor het serveren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen