Chocolademoussetaart met banaan
(quichevorm 24 cm)- 180 gram bloem
- 1 theelepel oploskoffie
- 20 gram cacao
- 100 gram koude boter, in kleine blokjes
- 2 eetlepels ijskoud water
- 75 gram pure chocolade
- 2 bananen, in plakjes
- 100 gram pure chocolade
- 1 + 1 deciliter slagroom
- eventueel 1 eetlepel kokoslikeur
- eventueel geroosterde geraspte kokos om te bestrooien
dit was de bodem |
Doe wat water in een kommetje en zet terwijl je met de rest begint in de vriezer zodat het goed koud kan worden.
Doe de bloem, oploskoffie, cacao en boter in de mengkom van een keukenmachine. Laat draaien tot een kruimelig geheel. Doe er dan 1 lepel water bij en draai kort. Het deeg moet een bal beginnen te vormen. Als het nog niet heel goed samenkomt, doe er dan nog een lepeltje water bij. Als het deeg goed is, verpak in plastic folie (of een boterhamzakje) en leg een half uurtje in de koelkast om te rusten.
Knip een cirkel bakpapier ter grootte van de bodem van de quichevorm. Vet de zijkanten in met wat boter en bestuif met bloem.
Pak de bakpapiercirkel. Leg deze op het aanrecht en bestuif de ruimte eromheen met iets bloem. Rol het deeg uit tot een lap die ongeveer 2 cm buiten het papier uitsteekt. Steek de lap los van het aanrecht en bekleed de vorm hiermee. Duw de zijkanten netjes aan. Prik met een vork lichtjes gaatjes in de bodem.
Warm de oven voor op 160C.
Leg een vel bakpapier op de deegbodem en leg hierop een steunvulling (bv. overjarige gedroogde peulvruchten -meerdere keren te gebruiken). Bak de deegbodem 20 minuten. Verwijder dan de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 20 minuten tot deze gaar is. Als je denkt dat de bodem nog een tikje klef is, bak dan nog 5 minuten langer. Laat afkoelen.
Doe de 75 gram chocolade in een hittebestendig kommetje en hang boven een pan met bijna kokend water. Laat de chocolade smelten. Bestrijk de bodem van de taart met de gesmolten chocolade en laat hard worden.
Maak de chocolademousse door 1 deciliter slagroom met de eventuele likeur te verhitten tot net onder het kookpunt. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Roer langzaam door elkaar zodat de chocolade smelt. Klop de andere dl slagroom stijf. Spatel dit door de chocoladeroom.
Beleg de bodem van de taart met de plakjes banaan en verdeel de mousse erover. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de taart eventueel met wat geraspte kokos die je even in een droge koekenpan geroosterd hebt.
Doe de 75 gram chocolade in een hittebestendig kommetje en hang boven een pan met bijna kokend water. Laat de chocolade smelten. Bestrijk de bodem van de taart met de gesmolten chocolade en laat hard worden.
Maak de chocolademousse door 1 deciliter slagroom met de eventuele likeur te verhitten tot net onder het kookpunt. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Roer langzaam door elkaar zodat de chocolade smelt. Klop de andere dl slagroom stijf. Spatel dit door de chocoladeroom.
Beleg de bodem van de taart met de plakjes banaan en verdeel de mousse erover. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de taart eventueel met wat geraspte kokos die je even in een droge koekenpan geroosterd hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten