dinsdag 7 mei 2013

Salade met bietjes, kip, druiven en venkel en dragondressing

Deze salade aten we gisteren op ons balkon in een heerlijk zonnetje. Erbij een stukje turks brood en wat humus. Ik heb een beetje makkelijk gedaan want ik gebruikte een gekocht gegrild kippetje. Je kunt natuurlijk prima zelf een kip grillen, alleen zal een hele kip dan waarschijnlijk te veel zijn. Kippen die je zelf moet grillen zijn volgens mij meestal groter dan de al gegrilde kippetjes. Of je gebruikt kipfilet die je pocheert in wat bouillon en dan met een vork in stukjes trekt. 

Salade met bietjes, kip, druiven en venkel en dragondressing

(5 personen)
  • 1 gegrilde kip
  • 1 venkelknol (ong 350 gram)
  • 250 gram witte druiven
  • 750 gram gare bietjes
  • 1 kropsla
  • 2 eetlepels verse dragon, gehakt
  • 1 deciliter yoghurt
  • peper, zout
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel walnootolie
Pluk het vlees van de kip en scheur in reepjes. 
Halveer de venkelknol en schaaf met de mandoline in dunne (1-2 mm) plakjes.
Halveer de druiven.
Snijd de bietjes in blokjes.
Haal de bladeren van de sla los, was ze, slinger ze droog en scheur in stukjes.
Maak een dressing van de yoghurt, honing, walnootolie, dragon en peper en zout naar smaak. 
Meng de dressing door de kip. 
Doe de venkel, druiven, sla en kip in een grote schaal en meng losjes door elkaar. Schep er een beetje uit, verdeel de bietjes er voorzichtig over en door en leg dan de rest van de (niet roze gekleurde) salade erop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten