(5 personen)
- 1 gegrilde kip
- 1 venkelknol (ong 350 gram)
- 250 gram witte druiven
- 750 gram gare bietjes
- 1 kropsla
- 2 eetlepels verse dragon, gehakt
- 1 deciliter yoghurt
- peper, zout
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel walnootolie
Pluk het vlees van de kip en scheur in reepjes.
Halveer de venkelknol en schaaf met de mandoline in dunne (1-2 mm) plakjes.
Halveer de druiven.
Snijd de bietjes in blokjes.
Haal de bladeren van de sla los, was ze, slinger ze droog en scheur in stukjes.
Maak een dressing van de yoghurt, honing, walnootolie, dragon en peper en zout naar smaak.
Meng de dressing door de kip.
Doe de venkel, druiven, sla en kip in een grote schaal en meng losjes door elkaar. Schep er een beetje uit, verdeel de bietjes er voorzichtig over en door en leg dan de rest van de (niet roze gekleurde) salade erop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten