donderdag 30 mei 2013

Tomatentaartje

Deze moet ik erin houden van manlief. Daar heeft hij wel gelijk in. Een erg lekker taartje. Wij aten het met een restje gehaktbrood en een flinke salade van rauwe venkel en paprika.

Als het goed is, heeft er gisteren in het Parool een stukje over mijn blog gestaan. Als je via dat artikeltje hier terecht komt: welkom en hopelijk vind je het zo leuk dat je nog eens terugkomt.

Tomatentaartje

  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • peper, zout
  • 3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 20-30 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C. 
Meng azijn, olie, suiker en wat peper en zout over de bodem van een quicheschaal. Halveer de tomaatjes en leg ze met de bolle kant naar boven op de bodem van de schaal. 
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap zo groot dat je de tomaatjes kunt bedekken.  Doe dat ook. Bak het taartje in 25-30 minuten bruin en gaar. 
Wrijf het basilicum fijn in de vijzel en meng met de olie. 
Keer de vorm voorzichtig op een groot bord en leg de tomaatjes terug op hun plek. Verdeel de basilicumpuree over het taartje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen