zaterdag 16 november 2013

Schwarzwalderkirschtaart

Bij de Lidl hadden ze laatst weer amarenakersen en omdat ik nog een potje van de vorige keer had staan, bedacht ik dat ik maar een soort van schwarzwalderkirschtaart moest maken. Chocolade en kersen is altijd goed. Mannetje Q was ook enthousiast.


Schwarzwalderkirschtaart

(springvorm 22 cm)
  • 4 eieren
    taart chocolade kersen
  • 120 gram suiker
  • 20 gram maizena
  • 25 gram cacao
  • 75 gram bloem
  • snuf zout
  • 3 eetlepels kirsch
  • 125 gram amarenekersen
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 deciliterl slagroom
  • 3 eetlepels amarenakersensiroop
  • 100 gram pure chocolade
  • ± 1 deciliter melk
  • 3 eetlepels kersenjam
  • geschaafde pure chocolade
Klem een vel bakpapier tussen de rand en bodem van de springvorm en vet de binnenrand in met wat boter en bestuif met bloem. 
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. 
Verwarm de oven voor op 150C.
Klop de eieren met de suiker ± 10 minuten tot een luchtig mengsel. Zeef maïzena, cacao, bloem en zout boven de kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel. Probeer zoveel mogelijk lucht in het biscuitbeslag te houden. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de biscuitbodem volgens het volgende schema: 13 minuten op 150C - 13 minuten op 165C - 13 minuten op 175C. Laat de bodem afkoelen. 
Week het blaadje gelatine ± 5 minuten in koude water. Verwarm de siroop en laat hierin de uitgeknepen gelatine oplossen. Meng dit door de slagroom. Snijd de amarenakersen in kleine stukjes en meng die door de slagroom. Laat iets lobbig worden, maar het moet nog wel smeerbaar zijn als je de taart gaat afmaken. 
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met bijna kokend water. Laat de chocolade smelten. Roer dan beetje voor beetje de melk erdoor zodat je een smeerbare pasta krijgt.  
Snijd de biscuitbodem overdwars in 3 lagen. Leg de onderste helft op een mooie taartschaal, zet de rand van de springvorm erom en besprenkel met de helft van de kirsch. Verdeel de kersenroom erover. Dek af met de middelste deeglaag. Besprenkel deze met de andere helft van de kirsch. Verdeel de chocoladepasta erover en dek af met de bovenste deeglaag. 
Verwarm de kersenjam en zeef eventueel. Besmeer de bovenkant van de taart met de kersenjam en bestrooi met de geschaafde chocolade. Laat de taart nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 
Verwijder voor het serveren de springvormrand. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen