Dit is wel mijn type eten. Een basis van quinoa, gierst, spelt, couscous, rijst en daardoor verschillende groenten, gaar dan wel rauw. Zomers meer saladeachtig en 's winters eerder warm dan koud. En als er overblijft, is dit erg lekker als lunch de volgende dag.
Quinoa/rode kool/peer
- 250 gram quinoa
- 300 gram rode kool
- 1 stevige (maar wel rijpe) peer
- 1 eetlepel walnootolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels granaatappelmelasse (zure)
- (chili)peper uit de molen
- 2 eetlepels pistachenoten
- wat granaatappelpitten
- wat verse peterselie
Kook de quinoa in gezouten water gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
Schaaf de kool heel dun. Doe in een vergiet en overgiet met kokend water.
Schil de peer, snijd in vieren, verwijder klokhuis en snijd elke kwart in dunne plakjes.
Meng olie, melasse en wat zout en (chili)peper tot een dressing.
Schep de kool en quinoa door elkaar en meng de dressing erdoor. Schep over in een schaal. Verdeel de peer erover en bestrooi met de pistachenoten en eventueel granaatappelpitten en peterselie.
Lekker bij gebakken brie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten