zondag 18 mei 2014

Tiramisu met sinaasappel, passievrucht en witte chocolade

Deze variant op de klassieke tiramisu was erg lekker. Het friszure van de passievrucht contrasteert mooi met het romige van de mascarponecrème. Voor mannetje Q maakte ik een portie zonder de passievrucht, en de volgende keer moet het weer gewone tiramisu worden. Van hem dan. Ik weet nog niet wat ik zal kiezen.

Tiramisu met sinaasappel, passievrucht en witte chocolade

(schaal van ± 20 bij 25 cm)
  • 1,5 deciliter sinaasappelsap
  • 2 eetlepels cointreau
  • 2 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 4 passievruchten
  • 200 gram lange vingers
  • 50 gram witte chocolade, gehakt
Meng het sinaasappelsap met de cointreau in een schaaltje of diep bord.
Splits de eieren. Zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit komt.
Klop de eiwitten stijf. 
Klop de eieren met de suiker in een andere kom een paar minuten tot het een lichtgeel, iets luchtig mengsel is. Meng de mascarpone erdoor. Spatel het eiwit erdoor. 
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Schep het door het mascarponemengsel.
Doop de helft van de lange vingers even in het sinaasappelsap en leg ze in een laag in een platte schaal. Verdeel de helft van de mascarpone erover. Leg daarop weer een laag in sinaasappelsap gedrenkte lange vingers en daarbovenop de rest van de mascarponemengsel.  
Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, maar maak de tiramisu het liefst de dag van te voren. Bestrooi voor het serveren met de gehakte chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen