maandag 12 mei 2014

Passievruchtensorbetijs

Psst....Zoiets hoorde ik nadat ik de bak van mijn ijsmachine terugzette op het aanrecht nadat ik het ijs eruit had gehaald. Na zo'n 15 jaar is ie lek. Dus geen zelfgemaakt ijs meer. Ik heb nog even gezocht naar een nieuwe kom, maar die is nieuw niet meer te krijgen.
Laat de ijsmachine nu een keukenapparaat zijn dat ik geregeld gebruik. Daarom heb ik toch maar een nieuwe gekocht. De koelbak is nu een koelschijf geworden, dus er is minder ruimte in de vriezer nodig. Wel meer afwas, want het ijs wordt nu in de plastic kom zelf gemaakt.
Dit passievruchtenijs is het eerste ijs dat in de nieuwe machine gemaakt is.


Passievruchtensorbetijs

    afbeelding-sorbetijs-passievrucht
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel glucosestroop
  • 150 ml water
  • 6 passievruchten
  • 2 sinaasappels
  • 1 (gepasteuriseerd) eiwit
Breng het water met de suiker en de glucosestroop aan de kook. Laat de suiker oplossen. Kook 2 minuten door. Laat de siroop afkoelen.
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees met de zaden eruit. Doe in een blender. Schil de sinaasappels zo dik dat je het wit meeschilt. Snijd in vieren en verwijder het binnenste witte draadje en eventuele pitten. Doe ook in de blender. Pureer passievrucht en sinaasappel. Meng deze puree met de suikersiroop. Laat het mengsel in de koelkast helemaal koud worden.
Klop het eiwit bijna stijf. Meng het door het koude vruchtenmengsel. 
Giet het mengsel in de kom van de ijsmachine en draai in 23-30 minuten tot ijs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten