donderdag 1 mei 2014

Ottolenghi-bordje

Veertien mensen rondom een tafel vol Ottolenghi-gerechten. Dat was laatst weer de invulling van een thuisafgehaald bij mij thuis. De gerechten van Ottolenghi schreeuwen om een tafel vol mensen. Hoe lekker bijna alles van hem ook is, als enkel gerecht vind ik ze soms wat saai. De meeste gerechten komen beter tot hun gerecht als ze gecombineerd worden. Met een tafel vol mensen kan ik me een dag uitleven in de keuken en dan zo'n 5-7 verschillende dingen maken. Deze keer maakte ik:
 • Vindaloo van zoete aardappel en gewone aardappel. De paprika verving ik door prei.
 • Hartige taart met heeeel veeeel knoflook. 
 • Gegrilde courgette en gestoomde broccoli met tahinsaus. Dit is wel een hele vrije variant op zijn recept.
 • Een rode koolsalade met mango. Ik liet de papaja en savooiekool weg en gebruikte pinda's in plaats van macadamianoten. 
 • Knolselderij met linzen en hazelnoten en munt

Zo'n avond gaat om samen aan tafel zitten en genieten van lekker eten. Daarom zul je het met deze foto moeten doen.

2 opmerkingen:

 1. Ziet er weer heerlijk uit! Leuk is dat, zo'n shared meal. Ik vind dat veel 'echter' dan die mooi opgemaakte borden met mini-maaltijden. Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Martine, altijd leuk om te lezen dat mensen je post waarderen. En ottolenghi blijft inspiratie leveren voor dit soort maaltijden.

   Verwijderen