donderdag 31 juli 2014

Bulgur met watermeloen, olijven, feta en munt

De afgelopen paar weken heb ik zeker 1 keer per week een salade met watermeloen gegeten. Dit was er 1 van. Naast de witte kaas en olijven, waarvan het zout mooi contrasteert met het zoet en frisse van de meloen, geef ik mezelf de vrije hand in wat er verder door gaat.
Een andere combinatie was met rauwe, dungeschaafde venkel en quinoa en komkommer. Of ik deed geen graancomponent in de salade, maar bakte er een brood gevuld met gegrilde courgette bij.
Vooruit nog eentje dan, met rucola, koriander en couscous erdoor.

Bulgersalade met watermeloen, olijven, feta en munt

(4-6 personen)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 gram (volkoren)bulgur
  • 1/2 watermeloen (1 kilo schoon gewicht)
  • 200 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • 250 gram witte kaas (of feta)
  • 1/2 bosje verse munt
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • peper, zout
Breng een halve liter water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Doe de bulgur hierin en laat 10 minuten staan. Giet het teveel aan vocht af, en knijp de bulgur verder uit. Doe de bulgur in een schaal en maak weer los met een vork. 
Snijd de watermeloen in blokjes, halveer de olijven, verbrokkel de kaas en hak de munt fijn.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit. Meng citroensap en -rasp, de olie en honing door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Roer de dressing door de bulgur. 
Schep de andere ingrediënten er losjes door. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten