woensdag 16 juli 2014

Salade van snijbonen, witte bonen, tuinbonen, witte kaas en munt

Rode ui, heel fijn gesnipperd, en dan een half uurtje in wat lekkere azijn en een snuf zout laten marineren. Ik las het ooit in een Ottolenghi-recept. Sindsdien is het bij mij een ingrediënt in heel veel salades. Het geeft net wat scherpte en frisheid en in deze salade ook wat kleur.



Salade van snijbonen, witte bonen, tuinbonen, witte kaas en munt

  • 1 kleine rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • snuf zout
  • 400 gram diepvriestuinbonen
  • 500 gram beetgare witte bonen
  • 750 gram snijbonen
  • 1 gele paprika
  • 200 gram witte kaas
  • blaadjes van 1/3 bosje munt
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 75 gram rucola
Doe de uisnippers en de frambozenazijn met een snuf zout en een lepel water in een kommetje. Warm even op in de magnetron en laat dan een half uurtje staan.
Kook de tuinbonen 4-6 minuten tot ze net gaar zijn en spoel ze dan koud.
Maak de snijbonen schoon, snijd in schuine stukjes van 2 cm en kook ze 4-6 minuten in gezouten water. Spoel koud.
Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd elke helft in hele dunne reepjes.
Snijd de kaas in blokjes.
Meng honing, mosterd, citroensap en -rasp en olie tot een dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. 
Meng in een grote schaal de ui met azijn, de 3 soorten bonen, de paprika en de dressing. Schep bijna alle munt en rucola er voorzichtig door. Bestrooi de salade met de kaas en de rest van de munt en rucola. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen