zaterdag 18 juni 2016

Hele groene bloemkool

Wat in het geel kan, kan ook in het groen, dacht ik. 



Hele groene bloemkool uit de oven

  • 1 bloemkool van ± 1 kilo
  • 1 pittige groene peper 
  • 1/3 bosje koriander
  • groen van 2 lenteuitjes
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 gram santen, iets zacht
  • 50 gram griekse yoghurt
  • 2 centimeter verse gember, geraspt
Snijd de stronk uit de bloemkool, maar zorg dat de bloemkool heel blijft. Stoom de bloemkool ± 15 minuten tot deze half gaar is. 
Maal de groene peper, koriander, lenteui, zout in een kleine keukenmachine fijn. Als je geen superkeukenmachine hebt, snijd dan van tevoren de peper, koriander, lenteui al wat fijner. Meng de santen, yoghurt en gember mee tot je een groene pasta hebt. 
Zet de oven aan op 180C. 
Leg de bloemkool in een ovenschaal. Giet er een klein beetje water omheen. Smeer de pasta over de bloemkool uit. Bak de bloemkool in de oven in ± 45 minuten verder gaar. 

Serveer bijvoorbeeld met rijst en linzen en een komkommerraita.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen