vrijdag 26 juli 2013

Zomerfruittaart

Dit was een erg lekkere taart. Zo lekker dat manlief en ik 'm samen in 1 dag op hebben gegeten. Mannetje Q was er niet 's ochtends bij de koffie en toen het theetijd was bedachten we dat ie 'm toch niet lekker zou vinden dus dat we 'm ook wel zelf konden opeten. Heel vervelend.


Zomerfruittaart

(rechthoekige quichevorm ± 14 bij 34 cm)
  • 4-5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 50 + 100 gram witte chocolade
  • 1,5 deciliter slagroom
  • 300 gram aardbeien, kersen, frambozen
  • 2-3 eetlepels aardbeienjam (gezeefd)
Vet een rechthoekige quichevorm met losse bodem in met wat boter en bestrooi met paneermeel of bloem. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Zorg dat je de plakjes goed tegen elkaar aandrukt en de naden dichtmaakt. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en verdeel hierover een blindbakvulling. Zet de vorm nog een half uurtje in de koelkast. 
Verwarm de oven voor op 210C. Bak de deegbodem 15 minuten. Verwijder dan de blindbakvulling en het bakpapier en bak dan nog 10-15 minuten tot het deeg gaar is. Laat de deegbodem afkoelen. 
Doe de 50 gram witte chocolade in een hittebestendig kommetje en hang dat boven een pannetje met bijna kokend water. Laat de chocolade smelten en bestrijk de deegbodem met de gesmolten chocolade. Laat hard worden. 
Smelt de 100 gram chocolade op dezelfde manier. Laat afkoelen tot lauwwarm maar nog wel vloeibaar. Klop de slagroom bijna stijf. Klop de chocolade door de slagroom en klop even door. Verdeel over de met de chocolade bestreken deegbodem en laat verder opstijven in de koelkast. 
Maak het fruit schoon. Verdeel vlak voor het serveren over de taart en bestrijk met de iets verwarmde jam. 

4 opmerkingen:

  1. Haha, laat Q dit niet lezen hoor ;) of lustbie t echt niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik laat 't 'm net lezen en hij reageert niet boos. Hij denkt dat hij de inderdaad niet lekker vond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Denk je dat deze ook met rode bessen lekker is? Daar heb ik er namelijk nog zoveel van, en dit taartje lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi antje,

    Ik denk dat met rode bessen erg goed kan. Is een mooi evenwicht tussen het zoet van de chocolade en fris van de bessen. Lekker dat je er zo veel uit eigen tuin hebt, ik had maar een handje vol, en op de markt zijn ze best duur.

    Ook al jam/gelei/siroop gemaakt?

    Groeten Johanneke

    BeantwoordenVerwijderen