dinsdag 17 februari 2015

Salade van winterpostelein en geroosterde rode druiven

Rode druiven heb ik geschreven. Nu ik dit zo lees, vraag ik me af waarom. Het waren toch altijd witte of blauwe druiven? Nou was dat blauw toen niet echt blauw, eerder paarsblauw. Maar de druiven die ik nu had, daar kon ik toch niet echt iets blauws meer in terugvinden. Vandaar denk ik mijn aanduiding rood.

De druiven komen van eerstkoken van Antoinette. Ze had ze al eerder gebruikt en toen waren ze me ook al opgevallen. Het is net weer iets anders dan gewoon druiven in een salade gebruiken. Als je de dag ervoor ook een ovengerecht eet, kunnen de druiven ook gewoon mee de oven in. Bewaar ze in de koelkast en haal ze een uurtje voordat je de salade gaat maken uit de koelkast.

Salade van winterpostelein en geroosterde rode druiven

  • 500 gram rode/blauwe/paarse pitloze druiven
  • 1 theelepel olijfolie
  • blaadjes van een paar takjes tijm
  • peper, zout
  • 200 gram winterpostelein
  • pompoenpitolie
Was de druiven en haal ze van de takjes af. Meng er olijfolie, tijm en wat peper en zout door. Doe de druiven in een ovenschaal. Rooster de druiven 30-40 minuten in een oven van 200C. Laat afkoelen tot lauwwarm tot je ze gebruikt. 
Was de winterpostelein en slinger deze droog. 
Meng de winterpostelein en druiven in een schaal en besprenkel met de pompoenpitolie. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten