Zuurkoolschotel met kerriegehakt, tutti frutti en rijst
(6 personen)- 250 gram tutti frutti
- 500 gram gehakt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 uien, in kwartringen
- 1 rode peper, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram rijst
- 1,5 kilo zuurkool
- 2 deciliter crème fraîche
Snijd of knip de tutti frutti in kleinere stukjes en overgiet met kokend water. Laat een paar uur wellen.
Bak het gehakt in eigen vet rul en laat het kerriepoeder een paar minuten meebakken.
Schep het gehakt uit de pan met een schuimspaan en bak in het achtergebleven vet (tenzij je heel mager of heel goed gehakt hebt - voeg dan wat olie of boter toe) de uien, peper en knoflook even aan en laat dan 10 minuten zacht bakken.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Knijp de zuurkool iets uit, knip iets kleiner en verdeel over 1 of 2 ovenschalen. Als de rest van de elementen heet zijn, kun je de zuurkool ook al even opwarmen. Dan kan het gerecht korter in de oven.
Verwarm de oven (en grill) voor op 175C.
Giet de tutti frutti af. Verdeel dit over de zuurkool en verdeel hierover het gehakt.
Meng de uien door de rijst en verdeel over het gehakt.
Roer de crème fraîche los en strijk uit over de rijst.
Laat de zuurkoolschotel in ± 15 minuten goed heet worden en een licht korstje krijgen.
NB als je weet dat de gril in jouw oven heel goed werkt, gebruik de gril dan maar een gedeelte van de tijd. Anders wordt het korstje zwart.
Die ga ik een x proberen , weet niet of Pete t lust :p
BeantwoordenVerwijderenUit de appeltaart viste ze de abrikozen die ik er een keer in had gedaan ipv rozijnen. Ik vond m erg geslaagd. Je moet wel lekkere kerrie kopen; ik gebruik van chan, dacht masala oid. Is een zakje, en ligt bij de surinaamse producten.
BeantwoordenVerwijderen