Dat blikje vadouvan staat dus nog in mijn specerijenlade. Toen ik vanmiddag een snel soepje moest maken èn nog romanesco in de koelkast had liggen die min of meer over was in mijn weekplanning, besloot ik die 2 te combineren. Toch weer net iets anders dan een simpel kerriebloemkoolsoepje.
Vadouvansoep met romanesco
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 1-2 theelepels vadouvan
- 1 groentebouillonblokje
- 300 gram kleine romanescoroosjes
- paar lepels Griekse yoghurt
Breng 0,75 liter water aan de kook. Doe de romanesco in een pan, giet er kokend water bij, breng weer aan de kook en kook 3 minuten. Giet af boven een kom en vang het hete water op.
Smelt de boter zachtjes in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur een paar minuten garen. Roer de vadouvan erdoor. Giet dan scheutje voor scheutje het kokende water erbij en roer de klontjes eruit. Voeg het bouillonblokje toe en laat 5 minuten koken. Proef en breng eventueel verder op smaak. Eventueel kun je de staafmixer er nog inzetten als niet alle klontjes eruit zijn.
Voeg de romanesco toe en warm weer even mee.
Schep de soep in een kom en lepel er wat Griekse yoghurt in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten