Een bord vol kleine, ronde balletjes (en veel bloemkool en romanesco). Dat ziet er best grappig uit. Ik maakte al wel eens eerder iets met parelcouscous, en dat beviel goed. Het pak parelcouscous van Al'fez dat in de #foodybox zomer zat, heeft dus niet lang in de kast gestaan. Ik maakte er een lekker gerecht mee in combinatie met geroosterde bloemkool en romanesco.
Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat de parelcouscous die ik deze keer gebruikte niet een mooi, rond bolletje is. Elke korrel heeft een iets afgeplatte boven- en onderkant. Rolt het ook wat minder snel van je bord af. Gewoon te koop bij de supermarkt, dus je hoeft voor parelcouscous niet meer langs de Turkse supermarkt. Die heeft het trouwens ook niet altijd, is mijn ervaring.
Geroosterde bloemkool en romanesco met parelcouscous en een worstje
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 personen)- 100 gram grote rozijnen
- 2 eetlepels frambozenazijn
- 1 niet te grote grote bloemkool (800-1000 gram)
- 1 romanesco (400-600 gram)
- 3 eetlepels koolzaadolie
- 1 theelepel komijnzaad, grof gevijzeld
- 1 theelepel korianderzaad, grof gevijzeld
- zout
- 2 eetlepels hazelnootolie
- 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- 75 gram zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
- 50 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- 200 gram parelcouscous
- 4 verse worsten
- klontje boter
Verwarm de rozijnen met de frambozenazijn en een lepel water even in de magnetron of in een klein pannetje. Laat wellen. Als je tijd hebt, doe dit dan een paar uur van tevoren.
Verdeel de bloemkool en romanesco in roosjes. Doe in een kom en meng met olie, komijn- en korianderzaad en wat zout Schep goed om en verdeel daarna over een bakplaat of grote ovenschaal. Rooster de bloemkool en romanesco ± 25 minuten in een oven van 180C tot ze gaar zijn en lichtbruine plekjes krijgen.
Giet de rozijnen af en meng de azijn met de olie, tijm, rode ui en wat peper en zout.
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Het merk dat ik had gaf 12 minuten aan, maar na 10 minuten vond ik de parelcouscous gaar genoeg. Giet af. Meng het olie-azijn-ui-mengsel erdoor.
Bak ondertussen ook de worsten gaar in een klontje boter.
Schep tot slot de geroosterde bloemkool en romanesco door de parelcouscous. Bestrooi met de olijven en hazelnoten. Geef de worst erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten