maandag 22 oktober 2018

Gnocchi met palmkool, champignons en rauwe ham


Deze keer was ik een beetje lui en gebruikte ik een zak voorgesneden groente. Dat doe ik echt bijna nooit, maar met een 1 + 1 gratis-actie kon het wel. Eigenlijk ook omdat ik palmkool wilde eten, en dat verder lastig te krijgen is. Dat viel wel een beetje tegen. De mix heeft cavalo nero - bosui maar zou gewoon broccoli - kastanjechampignons moeten heten. Er zit namelijk 20% palmkool en 13% bosui in. En dus bij elkaar 67% broccoli en champignons. Als ik nog een keer dit gerecht zou maken vis ik een ui uit mijn voorraad, koop een stronkje broccoli en hoop ik dat er palmkool op de markt te krijgen is. 

Gnocchi met palmkool, champignons en rauwe ham

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 3 personen)

  • 2 eetlepels (koolzaad)olie
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel sambal
  • 3-4 blaadjes salie, fijngehakt en/of blaadjes tijm van 2-3 takjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 1 zak wokgroente cavalo nero - bosui (AH - 400 gram) (of je eigen mix)
  • 1 pak gnocchi (500 gram)
  • eventueel paar schilfers parmezaanse kaas
Zet een pan water met wat zout op voor de gnocchi.
Verhit een koekenpan tot goed heet en bestrijk met olie. Leg er een paar plakjes ham in en bak ze goudbruin en licht krokant. Leg even op een bord. Bak zo alle ham terwijl de groente klaarmaakt. 
Verhit een wok of braadpan en doe hierin de olie. Fruit knoflook,sambal en kruiden even aan en doe dan de champignonplakjes en andere groente erbij. Bak op hoog vuur terwijl je geregeld omschept. Voeg eventueel een klein scheutje water toen en laat 2-3 minuten met een deksel op de pan wat gaarder stomen. Dat werkt bij mij vaak beter dan wokken. Breng op smaak met zout. 
Doe de gnocchi in het kokende water en wacht (± 2 minuten) tot ze boven komen drijven. Schep met een schuimspaan uit het water en meng door de groente. Verdeel de ham en eventueel de geschaafde kaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten