maandag 15 oktober 2018

Chocolade-kokoskoek



Snel iets lekkers bakken kan met deze chocolade-kokoskoek. Er was niets meer voor bij de koffie en thee in huis dus ik kon kiezen tussen naar de winkel voor koekjes of snel iets in elkaar zetten met ingredienten uit mijn basisvoorraad. Dat werd het laatste. Als je de tijd van de oven niet meerekent, dan was dit voor mij sneller. En ook lekkerder vind ik. 

Chocolade-kokoskoek

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - vorm ± 20 bij 25 centimeter)
  • ouwel (of eetpapier
  • 65 gram zachte boter
  • 2 eieren
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram geraspte kokos
  • 80 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacao
  • 2 eetlepels melk
  • 50 gram pure chocoladedruppels
Bedek de bodem van de vorm met eetpapier.
Klop boter, eieren, basterdsuiker, kokos, zelfrijzend bakmeel, cacao en melk door elkaar. Meng er de chcocoladedruppels door. Verdeel het beslag over het eetpapier en zorg dat dat niet verschuift. Bak de chocolade-kokoskoek ± 30 minuten op 160C gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten