![]() |
pruimenclafoutis voordat deze de oven in ging |
Pruimenclafoutis met tijm
(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - ± ovenschaaltje van ± 12 bij 12 centimeter)- boter om de ovenschaal in te vetten
- 0,5 deciliter slagroom
- 1 deciliter volle melk
- blaadjes van 1 takje tijm
- 3-4 pruimen (150 gram)
- 1 ei
- 50 gram bloem
- 20 gram suiker
- poedersuiker om te bestrooien
Breng de slagroom en melk met de tijm tegen de kook aan en zet dan het vuur uit. Laat een half uurtje trekken.
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit en snijd elke helft in 3-4 partjes. Verdeel de partjes over de ingevette ovenschaal.
Roer het ei, de bloem, de suiker door elkaar tot een klontvrij papje. Meng er scheutje voor scheutje het roommengsel door tot je een dik beslag hebt. Giet dit over de pruimen.
Bak de clafoutis in ± 25 minuten op 175C gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten