maandag 3 december 2018

Hartige cakejes met biet en feta


Laatst wandelden wij door een Hollands polderlandschap van Delft-Zuid naar Schiedam. We zagen zelfs de grote (witte) zilverreiger die daar overwintert volgens het informatiebordje. Het was zonnig maar koud. Geen picknickweer dus. Ik maakte iets wat je makkelijk tijdens het lopen kunt eten. Dat waren deze hartige cakejes. 
Versgebakken zijn ze het lekkerst. Als je op tijd weg moet, kun je de avond ervoor 3 kommen klaarzetten (droge ingrediënten/natte ingrediënten/biet en feta), voordat je gaat ontbijten het beslag mengen en de cakejes bakken terwijl je ontbijt. De dag erna piepten we de restanten nog even op in de magnetron. Maar die zul je niet bij je hebben als je gaat wandelen. 


Hartige cakejes met biet en feta

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 8 stuks)
  • 2 eieren
  • 75 gram zonnebloemolie
  • 75 gram yoghurt
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram boekweitmeel (of laat weg en gebruik 150 gram zelfrijzend bakmeel)
  • 25 gram havermout
  • 15 gram pompoenpitten, grof gehakt
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 10 gram wit sesamzaad
  • 10 gram zwart sesamzaad
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram geraspte rauwe biet
  • 75 gram feta, in kleine stukjes
Klop de eieren los met met zonnebloemolie en yoghurt. 
Meng zelfrijzend bakmeel, boekweitmeel, havermout, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, komijn en zout in een kom. 
Roer het eimengsel met een spatel door de droge ingrediënten. Zorg dat je ook over de bodem schraapt. Meng geraspte biet en blokjes feta door het beslag. 
Verdeel over 8 cupcakevormpjes. Bak de hartige cakejes op 170C in ± 35 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten