maandag 11 juli 2011

Bananenkwarktaart




Soms is een pakje wel handig. In dit recept gebruik ik bananensaroma. O nee, dat heet tegenwoordig kloppudding. Verder is er dulce de leche over de bovenkant gedruppeld. Ik had vorige week van de bieb Argentinisima te leen. Daar mocht natuurlijk niet een hoofdstuk over dulce de leche in ontbreken. Toen ik dat las, bedacht ik me dat ik dat nog had staan en dat het hiermee een goede combinatie zou vormen. Als je geen dulce de leche hebt, kun je bijvoorbeeld ook fudge in hele kleine blokjes hakken en de bovenkant van de taart daarmee bestrooien.

Bananenkwarktaart

(springvorm met doorsnee van 23 cm)
  • 125 gram mariabiscuitjes 
  • 75 gram harde margarine of boter 
  • 60 gram pure chocolade 
  • 2 dl slagroom 
  • 20 gram suiker 
  • 500 gram kwark 
  • 1 pakje kloppuddingpoeder, bananensmaak 
  • 1 deciliter yoghurt 
  • 3 blaadjes witte gelatine 
  • 2 eetlepels bananenlikeur 
  • 2 eetlepels dulce de leche 
Smelt de margarine of boter in een pannetje maar laat deze niet bruin worden. Verkruimel de biscuitjes heel fijn. Roer de boter en de kruimels door elkaar en bedek de bodem van de vorm hiermee. Laat opstijven in de koelkast.
Breek de chocolade in stukjes doe in een hittebestendig kommetje. Laat au bain marie smelten en besmeer de koekjesbodem met de gesmolten chocolade. Laat hard worden in de koelkast.
Week 3 blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water.
Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker.
Klop de kwark, yoghurt en saromapoeder door elkaar.
Verwarm 2 eetlepels bananenlikeur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Mix dit door de kwark. Spatel als laatste de slagroom daar doorheen. Schep de pudding op de koekbodem. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de dulce de leche licht zodat deze iets vloeibaarder wordt. Druppel over de bovenkant van de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen