Auberginetomaatschotel
- 2 aubergines (± 600 gram)
- olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- peper, zout, balsamicoazijn, suiker
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 3 dl melk
- 100 gram geraspte jongbelegen kaas
- flinke handvol basilicum
- 250 gram kerstomaatjes
- 75 gram geraspte parmezaanse kaas
Was de aubergines. Snijd het kroontje eraf. Snijd de aubergine in plakken van zo´n 3 mm. Verhit een grilpan. Bestrijk licht met olijfolie. Gril de aubergineplakken aan elke kant 2 minuten. Dit moet in gedeelten. Leg de gare plakken op een bord.
Verhit in een klein sauspannetje een eetlepel olijfolie. Fruit de ui een paar minuten. Pers het teentje knoflook erboven uit. Doe de tomatenpuree erbij. Roer even om. Doe dan de gepelde tomaten erbij. Druk ze fijn met een lepel. Laat 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper/zout/suiker/balsamicoazijn.
Smelt in een klein pannetje de boter. laat niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer zodat de bloem wordt opgenomen door de boter. Giet scheutje voor scheutje de melk erbij. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Zet het vuur uit en doe de geraspte kaas erbij.
Halveer de kerstomaatjes.
Maak in een hoge ovenschaal laagjes van aubergine, tomatensaus, wat kerstomaatjes, wat blaadjes basilium en kaassaus. Bestrooi de bovenste laag met de geraspte parmezaanse kaas.
Bak de schotel in een oven van 200 C zo´n 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten