Fusili met kip, paprika en spinazie
(3 personen)- 250 gram kipfilet
- handje verse basilicum
- 1 eetlepel verse oregano
- 1 teentje knoflook
- 1 + 1 eetlepel olijfolie
- 2-3 rode paprika´s (± 400 gram)
- 300 gram verse spinazie
- 100 ml crème fraîche
- peper, zout
- 300 gram fusili
Wrijf de basilicum, oregano, het teentje knoflook en 1 lepel olie in een vijzel tot een pasta.
Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de pasta en laat minimaal een half uur intrekken.
Snijd de paprika in reepjes.
Verhit de rest van olie in een hapjespan. Bak de kipfiletblokjes 5 minuten. Doe de paprika erbij en schep even om. Doe er een scheut water bij en het deksel op de pan en laat 5 minuten smoren.
Kook ondertussen de fusili gaar.
Doe na de 5 minuten de crème fraîche bij de kip en paprika en laat heet worden. Schep de spinazie erdoor en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de gare fusili door de saus.
Jammie, dit receptje houd ik bij!
BeantwoordenVerwijderen