donderdag 21 juli 2011

Gemberkip voor op de bbq

Voor een bbq-feestje had ik deze drumsticks gemaakt. Het was een feestje waar iedereen wat (lees: veel ) had meegenomen. Deze drumsticks gingen maar mee terug. Ze hadden de hele tijd in de koelkast gelegen, en ik had een koelelement mee voor onderweg. De volgende dag aten we ze met couscous en salade.

Gemberdrumsticks

(8 stuks)
  • 8 drumsticks
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 stengel citroengras
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 ui
Maak inkepingen in de drumsticks zodat je de marinade er goed in kan wrijven. 
Hak de overige ingredienten in een kleine blender of minihakker fijn tot een puree. Wrijf dit mengsel in de kip en onder het vel. Laat de kip minimaal 4 uur marineren. 
Bbq: gaar de drumsticks 10 minuten voor in de magnetron op vol vermogen. Laat ze dan òf heel snel afkoelen en bewaar ze tot gebruik in de koelkast òf leg ze direct op de bbq om daar verder te garen en een knapperig korstje te krijgen. 
Oven: Bak de drumsticks in een oven van 180C op een rooster met daaronder een uitlekschaal in ± 40 minuten gaar. Draai ze halverwege een keer om. Eventueel kun je de laatste 10 minuten de gril erbij aanzetten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten