zondag 24 juli 2011

Citroenijs

Een lekker fris maar wel romig ijsje. Hoewel niet helemaal passend bij het druilige weer van vandaag.

Lekker met een klein scheutje wodka erover.

Citroenijs

  • 150 ml citroensap (± 3 citroenen)
  • 200 ml water
  • 100 gram suiker
  • 200 ml slagroom
Doe water en suiker in een pan. Breng al roerend aan de kook zodat de suiker oplost. Laat 3 minuten doorkoken. Laat de siroop afkoelen.
Meng de suikersiroop met het citroensap. Klop de slagroom stijf en meng door het citroenmengsel. Proef of het zoet genoeg. Meng er anders nog wat poedersuiker door, dan lost op. Het moet iets te zoet zijn, de koude zwakt het zoete af. 
Laat het mengsel in 45 minuten in de ijsmachine tot ijs bevriezen. Laat eventueel nog navriezen in de vriezer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen