zondag 10 juli 2011

Courgettedragonsoep



Het grote courgetteseizoen is weer begonnen. Deze 2 exemplaren zijn in de soep beland. Naast deze bolcourgettes heb ik ook gele, rechte courgettes. Je zag ze hier al, en ze zullen de komende tijd wel vaker terugkomen. Misschien dat mijn volgende courgettesoepvariant wel geel is.


Courgettedragonsoep

(±1,5 liter)
  • 20 gram boter 
  • 1 kleine ui, gesnipperd 
  • 1 aardappel, in blokjes 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 kilo courgette, in blokjes 
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • cayennepeper 
  • 3 flinke takjes dragon 
Smelt in een soeppan met dikke bodem de boter. Voeg de ui en aardappel toe, schep even om, doe de deksel op de pan en laat op het laagste vuur ongeveer 10 minuten smoren.
Voeg de courgette en 1,25 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de courgette gaar is.
Haal de blaadjes van de dragon en pureer de soep samen met de dragon in de blender. Voeg naar smaak cayennepeper toe en proef of er eventueel nog wat zout bij moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen