dinsdag 19 juli 2011

Hazelnootijs



Op dezelfde manier gemaakt als het pistacheijs maar dan dus met hazelnoten. Ook erg geslaagd. En wel zo geslaagd dat ik vergeten ben om een foto te maken. Dan maar de hazelnoten zelf.

Hazelnootijs


  • 100 gram blanke hazelnoten 
  • 4 deciliter volle melk 
  • 15 gram custardpoeder 
  • 2 eidooiers
  • 125 gram suiker 
  • 2 deciliter slagroom 
Maal de hazelnoten fijn.
Klop de eidooiers met bijna alle suiker in ± 5 minuten tot een lichtgeel mengsel. Verwarm de helft van de melk tot net onder het kookpunt. Giet de hete melk in een straaltje bij het eisuikermengsel. Blijf kloppen. Doe het dan over in een schone pan en zet op laag vuur. Blijf goed roeren totdat het mengsel dikker wordt. Als je een beetje over een lepel laat lopen en er een streep in zet, moet de streep zichtbaar blijven. Laat het niet koken want dan schift het. Laat de vla afkoelen.
Breng de rest van de melk aan de kook. Roer het custardpoeder en de achtergehouden suiker met een scheutje melk tot een papje. Roer dit door de kokende melk. Laat 2 minuten zacht bubbelen en zet dan het vuur uit. Laat afkoelen. Roer beide vlasoorten door elkaar. Schep de gemalen hazelnoten. Klop de slagroom lobbig en meng dit voorzichtig door de afgekoelde vla. Draai in zo´n 30-40 minuten van het koude mengsel ijs in de ijsmachine. Laat eventueel nog wat navriezen in de diepvries.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen