woensdag 24 augustus 2011

Pastasalade met tomatendressing

Als je bij het maken van een pastasalade de dressing er door heen mengt als de pasta nog warm is, dan neemt de pasta de smaken goed op. Wel moet je ervoor zorgen dat je genoeg dressing hebt, want de pasta neemt ook nog vocht op. Om te voorkomen dat je dan ook heel veel olie nodig hebt, is deze tomatendressing een goed idee. Wat je er verder door heen doet, mag je zelf weten. Op de foto zie je paprika en courgette.



Pastasalade met tomatendressing
  • 150 gram droge pasta bijvoorbeeld fusili
  • 2 sappige tomaten (± 200 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • peper, zout
  • flinke handvol verse kruiden zoals basilicum, oregano, bieslook; rucola kan ook goed
Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de tomaten in stukjes. Doe ze met de rest van de ingrediënten in een kleine keukenmachine (of gebruik een hoge mengkom en staafmixer) en mix tot één geheel. 
Giet de pasta af en meng de warme pasta met de tomatendressing.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen