Ik wou linken naar de snijbietrisotto in de volle overtuiging dat ik die allang een keer geblogd had. Maar dat bleek niet het geval te zijn. Dus die kan ik binnenkort dus nog een keer eten, en dan ook voor hier.
Snijbietovenschotel met feta en kruidenkorstje
(4 personen)- 1 kilo kruimige aardappels
- 200 gram feta
- 3 eetlepels crème fraîche
- 2 oude bruine boterhammen
- 3 eetlepels verse kruiden (bijv. tijm, bieslook, salie, dragon, oregano)
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram snijbiet
- 50 gram rozijnen
- peper, zout
Schil de aardappels en snijd in schijfjes. Spoel 1 keer af onder de kraan. Doe ze in een pan met water zodat ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Giet af en stamp fijn.
Snijd ondertussen 150 gram van de feta in kleine blokjes en prak de overige 50 gram fijn met de crème fraîche.
Meng dit feta-crème fraîchemengsel door de fijngestampte aardappels. Als de puree erg stevig is, kun je er nog wat melk door roeren.
Snijd de korstjes van de boterhammen en verkruimel ze in een kleine keukenmachine tot kruimels en meng met de fijngehakte kruiden. Verhit de olie in een pannetje en bak dit kruidenkruim 2-3 minuten.
Was de snijbiet en snijd de stengels en het blad in reepjes. Houd apart. Breng wat water aan de kook en kook de stengelstukjes 5 minuten. Voeg het blad toe en laat dit in 2-3 minuten slinken. Giet de snijbiet af en doe over in een ovenschotel. Voeg de rozijnen en fetablokjes toe en bestrooi met wat zout en peper. Bedek de snijbiet met de aardappelpuree. Bestrooi met het kruidenkruim.
Bak de ovenschotel nog 20 minuten in een oven van 200C. Als alles al afgekoeld was, bak de schotel dan nog 10-20 minuten langer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten