vrijdag 26 augustus 2011

Vlierbessenappelcakejes

Vorige week was ik op een verjaardag en daar kreeg ik vlierbessentaart. Daardoor geïnspireerd besloot ik ook wat met vlierbessen te maken. En dan iets anders dan vlierbessensiroop. Langs de dijk met de laarzen aan door het hoge en natte gras gebanjerd, de brandnetels zorgvuldig vermijdend, heb ik mijn vlierbessen geplukt. Een klein beetje is in deze cakejes gegaan en de rest heb ik voorlopig ingevroren. Ik weet al wat ik er mee wil gaan maken, maar het is nog even wachten op een geschikt moment.

Vlierbessenappelcakejes

(12 stuks)
 • 125 gram zachtgeroerde boter
 • 125 gram fijne kristalsuiker
 • 2 grote eieren
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2-3 el melk
 • 1 theelepel geraspte citroenschil
 • 75 gram vlierbessen
 • 1/2 appel,  grof geraspt
Verwarm de oven voor op 200C. Doe de boter, suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel en citroenrasp in de keukenmachine. Mix tot een beslag. Verdun het met de melk tot het iets vloeibaarder is. Roer dan de vlierbessen en appelrasp erdoor. Vul 12 (siliconen) cakevormpjes met het mengsel. Ik gebruik altijd een muffinvorm om de vormpjes in te zetten en steun te geven. Bak de cakejes in 15-20 minuten gaar en goudbruin.  

3 opmerkingen:

 1. Ik heb ze gemaakt, en het meeste werk is de vlierbessen schoon maken.
  Geweldig recept, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen dat de cakejes geslaagd waren. Ook grappig om te zien dat mensen nu ook op oude berichten terecht komen als ze op zoek gaan met wat ze gaan doen met de vlierbessen die je op het moment weer kunt plukken.
  Groet johanneke

  BeantwoordenVerwijderen