Vlierbessenappelcakejes
(12 stuks)- 125 gram zachtgeroerde boter
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 2 grote eieren
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2-3 el melk
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 75 gram vlierbessen
- 1/2 appel, grof geraspt
Verwarm de oven voor op 200C. Doe de boter, suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel en citroenrasp in de keukenmachine. Mix tot een beslag. Verdun het met de melk tot het iets vloeibaarder is. Roer dan de vlierbessen en appelrasp erdoor. Vul 12 (siliconen) cakevormpjes met het mengsel. Ik gebruik altijd een muffinvorm om de vormpjes in te zetten en steun te geven. Bak de cakejes in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
Ik heb ze gemaakt, en het meeste werk is de vlierbessen schoon maken.
BeantwoordenVerwijderenGeweldig recept, heerlijk.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen dat de cakejes geslaagd waren. Ook grappig om te zien dat mensen nu ook op oude berichten terecht komen als ze op zoek gaan met wat ze gaan doen met de vlierbessen die je op het moment weer kunt plukken.
BeantwoordenVerwijderenGroet johanneke