dinsdag 23 augustus 2011

Snijbietrisotto

Hier is dan eindelijk het recept van de snijbietrisotto. Zoals ik al eerder schreef, dacht ik dat ik dit allang een keer gepost had. Ik eet het namelijk geregeld. Als manlief weg is, dan maak ik het voor mezelf. Mannetje Q vindt het echt niet lekker. Hij krijgt wat anders. Meestal moet hij wel gewoon mee-eten met wat ik eet hoor. 
Snijbietrisotto

(2 personen)
 • 1/2 ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 180 gram risottorijst
 • 100 ml witte vermouth
 • 300 gram snijbiet (stengels en blad)
 • ± 1 liter lichte groentebouillon (heet)
 • 75 gram geraspte parmezaanse kaas
 • peper

Snijd de snijbietstengels in dunne boogjes en het blad in reepjes. Houd gescheiden. 
Verhit 1 el olie in een braadpan. Fruit de ui aan, en laat even op laag vuur smoren. Pers het teentje knoflook erboven uit en laat even meebakken. Voeg dan de andere lepel olie toe. Voeg de rijst toe en schep goed om zodat elke korrel bedekt is met een filmpje olie. Doe de snijbietstengelstukjes erbij en roer even om. Giet dan de scheut vermouth erbij en laat deze verdampen. 
Doe de bouillon in een pan en laat deze op het kleinste pitje goed heet blijven.
Voeg dan, onder heel geregeld roeren, beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf scheuten bouillon toevoegen en roeren en laat de rijst op deze manier gaar worden. Misschien heb je niet alles nodig. Dat duurt - afhankelijk van de soort rijst die je gebruikt - zeker 20 minuten. Schep dan de snijbietbladreepjes erdoor en als laatste de geraspte kaas. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. 

1 opmerking:

 1. hoi Jo,
  je geheugen is niet zo slecht als je denkt, ondanks dat je een jaartje ouder bent geworden...
  op 24 juni 2010 heb je nl dit recept ook geblogd, maar dan als risotto met bietenloof. (ik dacht al toen ik het las: volgens mij heb ik dit al een keer gemaakt met jou recept...)
  groetjes Wieneke

  BeantwoordenVerwijderen