woensdag 31 augustus 2011

Pompoen met een knapperige kruidenkorst


Voor mijn verjaardag heb ik het boek Plenty van Yotam Ottolenghi gekregen. Veel verrassende gerechten met groenten in de hoofdrol. De eerste pompoen uit mijn tuin kreeg de eer om in een van zijn recepten gebruikt te worden. Wel wat aangepast, want ik had niet alles in huis. Wel erg lekker. Wij aten wat couscous en gestoofde kikkererwten met paprika hierbij.


Pompoen met een knapperige kruidenkorst

(2 personen)
  • een halve oranje pompoen (± 500 gram) (bv. Uchiki kuri of hokkaido)
  • 1 uitgedroogde bruine boterham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte tijm
  • rasp van 1 citroen
  • 50 gram geraspte geitenkaas
  • olijfolie
Snijd de pompoen (met schil) in parten van 1 cm dik. Leg ze op een bakplaat.
Verkruimel de boterham tot fijn kruim. Pers het teentje knoflook erboven uit. Meng met de peterselie, tijm, citroenrasp, kaas en peper en zout. 
Verwarm de oven voor op 190C.
Bestrijk de pompoenparten met olijfolie en plak het kruidenmengsel erop. Druk goed aan. Bak de pompoenparten een half uur in de oven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen