dinsdag 27 september 2011

Paprika gevuld met pastinaakpuree

Een deel van de puntpaprika´s in mijn kasje is dit jaar eindelijk rood geworden. Het blijft alleen de vraag of ze superzoet zijn of heel erg pittig. Voor dit recept is het goed als ze best pittig zijn. Anders wordt het, met het zoete van de pastinaak, een beetje weeïg van smaak.

Paprika gevuld met pastinaakpuree

(2 personen)
  • 3 (redelijk pittige) puntpaprika´s
  • 300 gram pastinaak
  • scheut melk
  • teentje knoflook
  • peper, zout
  • 100 gram geraspte belegen geitenkaas
Schil de pastinaak en snijd ze in stukjes. Breng aan de kook in een laagje gezouten water. Laat 15-25 minuten koken tot ze goed gaar zijn. Giet af. Stamp fijn en meng met de warme melk. Klop eventueel nog met een (staaf)mixer voor een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en pers het teentje knoflook er boven uit.
Snijd de paprika´s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze in een ovenschaal. Vul de paprika´s met de pastinaakpuree. Bestrooi met de kaas. Zet ± 15 minuten in een oven van 180C om de kaas te laten smelten en het rauwe van de paprika af te krijgen . Zet ze daarna nog even onder de grill als de kaas een mooi korstje moet krijgen. 
Ik kan in mijn oven de heteluchtovenfunctie combineren met een grillfunctie. Erg handig voor alle gerechten waarin de kaas een mooi korstje moet krijgen, maar de inhoud van de ovenschotel eigenlijk al goed gaar en/of heet is.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen