dinsdag 6 december 2011

Knolselderijandijvieschotel met brie en hazelnoot

Ik had in mijn hoofd om een ovenschotel met andijvie en knolselderijpuree te maken en erbij verse worst. Misschien een rare combinatie maar andijvie en knolselderij kwamen uit de hoeken van de vriezerla tevoorschijn. Toen kwam ik hier en liet ik de verse worst weg en gebruikte brie en hazelnoten. Mannetje Q vond het helaas geen succes.


Knolselderijandijvieschotel met brie en hazelnoot

  • 400 gram andijvie
  • 300 gram aardappel
  • 300 gram knolselderij
  • teentje knoflook
  • scheut melk
  • nootmuskaat
  • snuf cayennepeper
  • 1 oude boterham
  • 200 gram brie
  • 75 gram hazelnoten
Snijd de andijvie in reepjes, was en kook met aanhangend water ongeveer 5 minuten. Verdeel over de bodem van een ovenschaal.
Schil de aardappel en knolselderij. Snijd in gelijke stukjes en kook, samen met het teentje knoflook, in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en stamp met een scheut warme melk, nootmuskaat en cayennepeper tot een grove puree. Verdeel de puree over de andijvie.
Rooster de boterham en verkruimel hem daarna. Hak de hazelnoten fijn. Meng het broodkruim en de hazelnoten en maal er wat peper boven. Snijd de brie in plakken verdeel over de aardappelpuree. Bestrooi met het hazelnootbroodkruim. Laat de ovenschotel in een oven van 175  in ongeveer een kwartier een mooi korstje krijgen. Als de andijvie en puree nog goed heet waren, kun je ook de gril (erbij) gebruiken. De oven is dan niet echt nodig om het eten goed heet te krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen