zondag 22 juli 2012

Wortelwalnotencake (ook af te halen)

Deze cake maakte ik een tijdje geleden, maar ik ga 'm nu weer bakken. Als je een stukje wilt proeven, dan heb je hier de kans.


Wortelwalnotencake

  • 150 gram wortel
  • 2 eieren
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel  
  • 100 gram walnoten
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemberpoeder

Vet een cakevorm in met wat gesmolten boter en bestuif met bloem. Leg op de bodem nog een stukje bakpapier. 
Rasp de wortel fijn en hak de walnoten in niet te kleine stukjes. 
Klop de eieren met suiker ± 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de zonnebloemolie erdoor. Meng dan het zelfrijzend bakmeel en gemberpoeder er door. 
Verwam de oven voor op 170C.
Schep met een spatel of pollepel de wortel, walnoten en gemberstukjes door het beslag. 
Schep het deeg in de ingevette cakevorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. De cake is goed als een cocktailprikker droog uit de cake komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen