dinsdag 31 juli 2012

Courgette & koolrabi

Vorig jaar kwam ik om in de courgettes. Dit jaar wou mijn courgette niet groeien. De zaadjes werden een plantje met een lange stengel, maar bij het overzetten in de volle grond gingen ze dood. Allemaal.

Gelukkig heb ik een aardige tuinbuurman. Van hem kreeg ik vorige week een courgette (en een koolrabi). De courgette was precies goed voor mij alleen. Manlief zat in verwegistan en mannetje Q was bij oma.

Gevulde courgette
(1 persoon)
 • 1 courgette (± 250 gram)
 • 100 gram gehakt
 • 1 kleine ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, uit de pers
 • 1/4 rode peper, in piepkleine stukjes
 • 1/4 theelepel kaneel
 • 1/2 groentebouillonblokje
Snijd de courgette in de lengte doormidden. Hol uit met een theelepel en snijd het eruitgehaalde vruchtvlees in kleine stukjes. 
Doe 4 dl kokend water in een magnetronbestendige schaal en verkruimel het bouillonblokje erboven. Leg de uitgeholde courgettehelften erin en gaar 5 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Bak ondertussen in een koekenpan het gehakt uit in eigen vet. Doe na een paar minuten de ui, knoflook, rode peper en kaneel erbij. Bak nog een paar minuten. 
Doe dan een beetje van de bouillon en de courgettestukjes erbij. Laat nog een paar minuten pruttelen. Vul de courgette met de mengsel. 
Waarschijnlijk past niet alle vulling in de courgette.

Erbij een stuk van de koolrabi, dat ik raspte en mengde met wat yoghurt en verse koriander. 

2 opmerkingen:

 1. Hee, dat is apart Johanneke. Mij gebeurde precies hetzelfde met uit zaad gekweekte courgette-plantjes. Ik weet het eraan dat ik nog maar een beginnende groenteteler ben, maar misschien is er toch een andere oorzaak? Een collega had hetzelfde met pompoenen.

  Groeten, Susanne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voorgaande jaren lukte de courgette bij mij wel. Toen had ik rechte groene en gele. Nu had ik bolcourgettes. Missvhien dat het daar aan ligt. Maar ja, mijn andere tuinbuurman heeft ook bolcourgettes en bij hem doen ze het wel. Mijn pompoenen hebben het overzetten wel overleefd maar of er ook veel pompoenen aan gaan komen, dat is nog even afwachten.

  groet Johanneke

  BeantwoordenVerwijderen